Het verhaal achter Piattino Arancello

Piattino Arancello behoort tot één van de beste Arancello’s van de wereld en wordt gemaakt van de sappigste, zonovergoten sinaasappels uit Spanje. Zodra de sinaasappels geoogst zijn, worden ze zorgvuldig en volledig met de hand door ons geschild. Zo vangen we de puurste smaak en de frisse, aromatische oliën uit de schil. Het resultaat is een likeur in perfecte balans: verfrissend en levendig, zachtzoet maar met een subtiel en elegant bittertje dat net dat beetje spanning toevoegt. Soms kunnen de mooie etherische oliën uit de sinaasappelschil zich verzamelen in de hals van de fles. Dat is heel natuurlijk, gewoon even goed schudden en je Arancello is weer perfect om van te genieten.

Goud tijdens de IWSA

Tijdens de International Wine & Spirits Awards in Vitoria-Gasteiz, Spanje werd Piattino Arancello bekroond met goud. Een bevestiging van de kwaliteit en het karakter van deze zonnige likeur.

“Juicy orange aromas sparkle with zesty freshness, leading to sweet citrus and delicate floral notes. A touch of spice and orange oil lifts the creamy palate, while herbal hints and gentle bitterness keep it vibrant.”

– IWSA Vitoria-Gasteiz –

Drinkadvies

Onze arancello komt het beste tot zijn recht als je hem gekoeld of uit de vriezer serveert. Zo blijft hij heerlijk stroperig en vol van smaak. Saluti!

Bewaren

Donker en koel bewaren helpt om smaak en kleur lang te behouden. We voegen geen extra aroma’s of conserveringsmiddelen toe, gewoon puur natuur. Wacht daarom ook niet te lang met genieten van deze heerlijke likeur.

Alles wordt benut

Bij het verwerken van de sinaasappels gaat niets verloren. Daarom doneren we onze onbespoten, geschilde sinaasappels graag aan horecazaken, ijssalons, buren en vrienden. De mooie sinaasappels worden geperst en verwerkt tot sap, siroop, sorbetijs of frisse curd. Heb jij een goed doel of leuk initiatief waar onze mooie biologische restproducten goed gebruikt kunnen worden? Neem dan vooral contact met ons op!

Piattino Arancello online bestellen?

Onze andere likeuren

Piattino Limoncello

Met zilver bekroonde limoncello gemaakt van de mooiste citroenen uit regio Syracuse, Sicilië. Fris en vol van smaak, met het natuurlijk aroma van verse citroenschil. Een klassieke likeur met karakter en allure.

Piattino Cannella

Bekroond met Gold Outstanding en behoort daarmee tot de beste kaneellikeur ter wereld. Gemaakt van milde Ceylon kaneel, verrijkt met Bourbon vanille en subtiele specerijen. Kruidig, warm, intens en zacht tegelijk.

Piattino Tonka Cream

Met goud bekroonde romige likeur met de unieke smaak van de tonkaboon, ook wel ‘Braziliaanse vanille’ genoemd. Zacht en vol met tonen van vanille, amandel en een subtiele hint van specerijen. Een rijke en verfijnde smaakbeleving.

Allergenen

Onze Arancello wordt puur gemaakt van alcohol, sinaasappelschillen, suiker en water. Er zitten geen gluten, lactose, noten of andere allergenen in. Alleen de natuurlijke oliën uit de sinaasappelschil.

SKU’s

Piattino Arancello is leverbaar in 200ml en 500ml.

Productinformatie

Voedingswaarden
Piattino ArancelloPer 100ml
Energie± 330 kcal
Koolhydraten± 26,7 gram
Waarvan suikers± 26,7 gram
Vet0 gram
Eiwit0 gram
Alcohol± 32 gram
Alcoholpercentage± 32% vol

Benieuwd naar onze cocktails?